Cable Strippers
Wire Strippers
Stripping Tools
Multi-Purpose Strippers
Special Tools
Related products
WEICON развива, произведува и дистрибуира широк асортиман на алатки за соголување. Ова вклучува ножеви за кабли, стрипери за жица, демонтирање и мултифункционални алатки. Weicon алатите се развиени за точно, брзо и безбедно соголување на сите вообичаени типови кабли. Тие го носат печатот GS на TÜV Nord и се развиени според стандардите за безбедност при работа, специјално прилагодени според потребите на професионалците, и имаат примена во индустријата, како и за секојдневна домашна употреба.

Седиштето на компанијата се наоѓа во Мунстер, Германија. WEICON има подружници во Дубаи, Канада, Турција, Романија, Јужна Африка, Сингапур, Чешка, Шпанија и во Италија и е претставена од партнери во повеќе од 120 земји ширум светот.