Категории

Пребарување

Ново Популарно
WEICON DF 175 Конец за Заптивање 100% PTFE
WEICON DF 175 Конец за Заптивање 100% PTFE
WEICON DF 175 Конец за Заптивање 100% PTFE
WEICON DF 175 Конец за Заптивање 100% PTFE
WEICON DF 175 Конец за Заптивање 100% PTFE

WEICON DF 175 Конец за Заптивање 100% PTFE

100% PTFE цврста заптивка за метални и пластични навои

Опис на производот

  • WEICON DF 175 е патентиран конец за заптивање на навои направен од 100% PTFE тефлон кој трајно и безбедно ги заптива речиси сите метални и пластични навои.
  • WEICON DF 175 сигурно го компензира празниот простор на навовките и создава тефлонски филм со потребната дебелина за време на постапката на зашрафување. Овој филм е исклучително отпорен на речиси сите хемикалии, дури и на најагресивните растворувачи, каустични агенси и киселини.
  • WEICON DF 175 е незапалив и работи сигурно во температурен опсег од -200°C (-328°F) до +240°C (+464°F).
  • За разлика од другите материјали за заптивање, за кои ткаенината единствено делува како основа за вистинското средство за заптивање, самиот WEICON DF 175 е материјал за запечатување. Оттука, исклучено е одвојување на основниот материјал и материјалот за заптивање во текот на работниот век на поврзувањето со завртки.
  • Weicon DF 175 е издржлив неограничен временски период и останува трајно мек и еластичен.
  • WEICON DF 175 е многу економичен: една ролна заменува до 20 ролни тефлонски лента (12 mm x 0,1 mm x 12 m).