Водечки производител на клипни пумпи за високопритисочни индустриски процеси.

Hammelmann процесните пумпи работат катадневно во огромен број различни апликации: вбризгување на метанол и гликол, пумпање на процесна вода, дозирање на co-monomers во производството на LDPE, екстракција со висок притисок при масен алкохол процесите, отстранување на коварина, во производството на неткаени материјали и многу, многу други.