Актуелно

Новите Loctite Хибридни Лепаци

Henkel ги претстави новите Loctite Универзални Структурни Лепаци, иновативни адхезиви поддржани со патентирана Хибридна Технологија која ги комбинира најкритичните атрибути на структурното моментно лепење и силата, брзината и издржливоста на епоксидните лепаци.

Оваа моќна комбинација овозможува подобрени перфоманси на различни подлоги и сестран пристап во решавањето на различните предизвици во оддржувањето.

 

Дефинирајќи перформанси и разновидност, Loctite Универзалните Структурни Лепаци во голема мерка ги зголемуваат можностите на традиционалните лепаци. Овие иновативни хибриди им овозможуваат решенија на луѓето од производство, оддржување и операторите, кои бараат брзи, оддржливи и универзални решенија за поправките, за различни подлоги и работни услови.

Оддржувањето во индустријата е под постојан притисок за оптимизирана ефикасност, намалени трошоци и барање на нови решенија за да фабриката се оддржува во кондиција на безбедно и континуирано работење. Loctite Универзалните Структурни Лепаци се дизајнирани да постигнат повеќе од традициналните начини на лепење и да помогнат во решавање на најспецифичните предизвици во поправките.

Loctite HY 4070 Repair Adhesive offers ultra-fast fixture with high-strength performance, excellent gap-fill, and good temperature, humidity and chemical resistance. Designed for a variety of substrates, including metals, most plastics and rubbers, Loctite HY 4070 is a must-have in any maintenance toolbox.
This product is available as a 10 ml ready-to-use pack.


Loctite HY 4060 GY Repair Adhesive is a 5-minute, general-purpose universal bonder that is machinable and works across a wide variety of substrates, including plastics. It provides long-lasting, high-performance durability, fast fixture, excellent low-temperature cure and enhanced safety. 
This product is available as a 25 ml cartridge ready-to-use pack.