Опрема за динамичко пратење на состојбата

Hansford Sensors нуди се што е потребно за пратење на динамичката состојба на различни машински апликации и системи во индустријата. Исто така, во понуда се и специјализирани решенија за соодветна намена и примена во OEM системите.

AC Vibration Sensors

Асортиманот на AC 100mV/g акцелерометри е дизајниран да се користи со сите типови на преносни инструменти и онлајн системи со користење на две-жична метода на постојано напојување.
Асортиманот вклучува стандардни, премиум со високи перформанси и OEM акцелерометри, секој произведен според највисоките ISO стандарди и поддржани од извонредна техничка поддршка.
Опциите вклучуваат стандардна чувствителност од 100mV/g, или избор на: 10mV/g, 30mV/g, 50mV/g, 250mV/g и 500mV/g.

За детален избор click here.

AC Velocity

AC/Velocity индустриските акцелерометри и давачи на вибрации вклучуваат можност за вградени интегратори за можност на излезен сигнал со користење на две-жична метода на постојано напојување.
Секој сензор е изработен според највисоките ISO стандарди за квалитет, поддржани од извонредна техничка поддршка.

За детален избор click here.

4-20mA Transmitters

Напредните давачи на вибрации се дизајнирани за користење со најновите генерации на PLC (programmable logic controller), BMS (building management system), или SCADA (supervisory control and data acquisition) технологии, нудејќи софистицирани решенија за пратење на динамичката состојба и превентивното оддржување. 

За детален избор click here.

Switch & Connection

Широк спектар на робустни индустриски куќишта кои овозможуваат комплетна заштита и целосна поврзливост на еден или повеќе акцелерометри, во различни индустриски апликации.

Vibration Modules

DIN rail монтажни уреди за пратење на состојбата на вибрации со заштита, свичеви и напојни засилувачи, со можност за избор на брзински или AC излезни сигнали за акцелерометрите.

Vibration Kits

Нудиме избор на преносни виброметер китови со опција за можност на користење на температунри мерења заедно со вибрации, за брза и точна индикација на динамичката состојба на машината.

Junction Boxes

Cable Assemblies

Широк спектар на кабли и податочни тест инструменти за комплетна инсталација на индустриската сензорска поставеност.

За детален избор click here.

Connectors

Конектори за различни поврзувања на нашите акцелерометри..

За детален избор  click here.